Watersportvereniging Monnickendam organiseert meerdere wedstrijden. Voor de zomervakantie worden de woensdagavondwedstrijden georganiseerd en na de vakantie de 32-mijls.

In mei en juni binden elke woensdagavond een groot aantal schepen met elkaar de strijd aan. Hoewel strijd? Voorop staat een gezellige en sportieve zeilavond met andere enthousiaste zeilteams.

Er staan in totaal 8 avondwedstrijden op het programma, met een reservewedstrijd in augustus. Het deelnemersveld is heel divers zijn, variƫrend van een Dehler 25 tot een Defender 32 en van een First 31.7 tot een X-119. We sluiten de serie van 8 wedstrijden af met de 32-mijlsrace. Elke zeilavond wordt afgesloten met een hapje en een drankje op het clubschip van WV Monnickendam terwijl de deelnemers wachten op de uitslag.

De startlijn ligt ter hoogte van De Reiger. De starttijden zijn: 19.00u voor groep met een SW factor boven de 95 en 19.15u voor de schepen met een factor onder de 95. De baanlengte wordt zo gekozen dat meeste deelnemers steeds tussen 21.00u en 21.30u finishen bij De Reiger. De wedstrijden staan open voor leden en niet-leden van de watersportvereniging. Deze laatste categorie bedragen een kleine financiƫle bijdrage.

Vorig bericht

Uitreiking

Volgend bericht

Volvo Ocean Race 2014-2015