De eerste dag van de openingstocht bracht een stralend zonnige dag echter zonder ook maar een zuchtje wind. Het deelnemersveld van de IJtoren race lag zachtjes te deinen in het vrijwel vlakke water. Vanuit de IJdock marina, de jachthaven waar we overnachtten, werden er twee bijzonder interessante excursies georganiseerd; Klaas Visser liet de opvarenden van het Deep meetschip ‘Jumbo’ zien hoe de bodem van, in dit geval een gracht, in beeld wordt gebracht. Dit terwijl de andere helft van het gezelschap samen met Roel een kijkje mocht nemen in de catacomben van een bascule-brug, indrukwekkend om te zien hoeveel techniek er buiten het zicht van de verkeersdeelnemers aanwezig is om de brug omhoog en ook weer omlaag te krijgen. De zaterdag werd afgesloten in een redelijk vol Sea Palace naast het Centraal Station. Rond 11:00 uur ging het via de Oranjesluizen weer richting Monnickendam; dit keer was er voldoende wind maar liet de zon zich nauwelijks zien. Aan het einde van de middag werd op het clubschip onder het genot van een kop kippensoep teruggekeken op een geslaagde openingstocht. Hieronder de beelden die voor zich spreken.

Vorig bericht

Clubschip Gouwthuis nu open op vrijdagavond!

Volgend bericht

Wedstrijd 06-05-2015 afgelast