Tijdens het weekend van 8 en 9 mei is er hard gewerkt door de WVM commissie leden om het terras van de Gouwthuis in weer in topconditie te brengen. De weggezakte kade langs het schip zag er niet alleen armoedig uit maar de ongelijk liggende tegels zorgden ook nog eens voor een gevaarlijke situatie. Reden voor het bestuur om dit zowel letterlijk als figuurlijk grondig aan te pakken. Eerst zijn alle tegels verwijderd waarna er middels een bekisting een meters diep robuuste betonnen fundament gestort werd. De kadewand werd met RVS trekstangen aan grond-ankers bevestigd om te voorkomen dat deze nog verder naar buiten zou zakken. In de loop der jaren was er flink wat zand achter de kadewand weggespoeld, om dit te voorkomen is deze ruimte deels met kunststof platen gevuld met daarboven een laag zand. Daarna is het geheel geëgaliseerd waarna er betegeld werd. Aan het pad langs het terras is een door Daan Winkel gemaakt informatiebord geplaatst waarop aankondigingen, WVM contact informatie etc. geprikt kan worden. Nu het zware werk bijna achter de rug is kan er voorzichtig gedacht worden aan de aankleding van het terras; laat het seizoen 2015 maar beginnen.

Ook Jachthaven Hemmeland heeft middels een financiële bijdrage laten zien dat zij trots is om een vereniging als WVM in haar haven te hebben.

Hulde aan iedereen die zich vrijwillig heeft ingezet deze klus te klaren!

Vorig bericht

Hemelvaart toertocht

Volgend bericht

Stichting "Natuurlijk Varen" te gast bij WVMonnickendam