De laatste zeilwedstrijd van 2015 werd zaterdag 12 september traditiegetrouw afgesloten met de 32 Mijlsrace die voor de competitie dubbel werd meegeteld. De vrijdag ervoor werden door een groepje vrijwilligers de voorbereidingen getroffen zoals het opzetten van de tent op het terras, de bar van versnaperingen voorzien en werd de wedstrijdbaan bedacht.

Het palaver was om half negen en met een totale inschrijving van 22 boten was het gezellig druk. Klaas had voor iedereen de baan uitgeprint en de rakken werden besproken. Na de koffie vertrok iedereen naar de startboei MN3 tegenover Volendam. De wedstrijd ging om 10:45 uur van start en dit keer was de kotter Baukje van Richard en Pia het startschip. De weersomstandigheden waren prima en werd het een mooie zeildag met een zuidoosten windje van 8 tot 13 knopen. De uiterste finishtijd was 16:30 uur en die werd door bijna elke deelnemer gehaald.

Terug in de haven was het tijd voor een borreltje op het terras van het clubschip en om 18:00 uur was de prijsuitreiking voor de winnaars van de 32 Mijlsrace:

1e Offcourse
2e Big Time
3e Sodra Ende

Aan de drie winnaars werd een multifunctioneel zeilmes uitgereikt en dankzij Tineke en met hulp van de middenstand uit de omgeving gingen de overige deelnemers ook naar huis met een leuk prijsje, deze werden via een verloting verdeeld.
Voor deze leuke prijzen willen wij de volgende ondernemers nogmaals bedanken:
Drogisterij Dio, Kia Ora Gift en Workshops, bakkerij Gutter, Viswinkel ‘t  Hart, slagerij Dirk Spronk, Jachthaven Waterland, Dekker Watersport en Team Brunel.

Ook werden de totaalprijzen uitgedeeld aan de volgende winnende deelnemers:

Groep 1
1e Rene Zeepers met de Coolkid
2e Klaas Visser met de Sodra Ende
3e John Meekel met de Galathea

Groep 2
1e Rincke Rinckes met de Offcourse
2e Rein Bakker met de Big Time
3e Erik Groot met de Jaybreak

De totaalprijzen waren dit keer geen bekers maar een ingelijste foto’s van de winnende boten welke gefotografeerd waren door Larissa tijdens een eerdere woensdagavond wedstrijd.
De winnaar van de WAW serie 2015 is de Offcourse, dit team ging met de Thames Visser wisseltrofee naar huis.

Na alle prijsuitreikingen was het tijd voor een heerlijke BBQ, hier hadden maar liefst 70 mensen zich voor aangemeld en werd het een zeer geslaagde avond. De volgende ochtend om 11:00 uur op zondag werd er een uitgebreide brunch aangeboden door de vereniging, deze werd verzorgd door Wanda , Mandy en Tineke. Deze brunch werd door 18 mensen goed ontvangen en is zeker voor herhaling vatbaar.

Het was wederom weer een geslaagd weekend en we zien alle deelnemende boten graag weer terug voor de volgende woensdagavond wedstrijden in 2016!
Verder willen we alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet.

Vorig bericht

Einduitslag - 2015

Volgend bericht

Uitnodiging sluitingstocht op 3 en 4 oktober