Te vaak wordt er gedacht dat het zeilen van (woensdagavond) wedstrijden voorbehouden is aan superfanatieke, hardschreeuwende bemanningen in moderne raceboten met gigantische spinakers die er niet voor terugdeinzen om een lelijke kras in je boot te varen als dit nodig is om te winnen. In de praktijk blijken de WVM woensdagavond wedstrijden juist een perfect ontspannen manier om de werkweek te onderbreken met datgene wat je zo graag doet: zeilen.

Nu eens niet naar Hoorn of ander leuk IJsselmeer haventje maar samen met een enthousiaste leden rond de boeien varen om te kijken wie dat het snelste kan. Zeker, de deelnemers zijn fanatiek en willen graag winnen maar ook zij zijn zuinig op hun boot omdat ze er niet alleen maar wedstrijden mee varen.

Iedereen die weleens vanuit zijn ooghoeken naar een meelopend schip heeft gekeken en daarbij dacht ‘die wil ik voorblijven’ is een potentiĆ«le wedstrijdzeiler en kan hieraan een hoop plezier beleven.

De zeilervaring is bij de meesten al jaren ruimschoots aanwezig maar ze hebben dat kleine stapje naar een inschrijving voor de woensdagavond wedstrijden nog niet genomen.
Speciaal voor die groep is er een samenvatting van de 5 belangrijkste wedstrijdregels gemaakt zodat ook zij goed voorbereid aan de start kunnen verschijnen.

Het maakt niet uit hoe klein, groot, nieuw, klassiek, lang of kort je boot is; iedereen kan meedoen en maakt kans op een plaats op het podium hoewel het meedoen zelf al een fantastische ervaring is.

En weet je dat de WVM woensdagavond wedstrijden in twee klassen starten; zonder spinaker of met spinaker. Door een beproefde rekenmethode worden de verschillen tussen de deelnemende boten rechtvaardig berekend zodat iedereen kans maakt om de wedstrijd te winnen.

Iedereen is een wedstrijdzeiler geef je daarom nu nog op voor het seizoen 2016!

Vorig bericht

Rondje Noord Holland 2016

Volgend bericht

Eerste ronde een groot succes