De temperaturen dalen, we moeten ‘s ochtends weer krabben en het is gedurende de dag meer donker dan licht. Met andere woorden, het is winter. Afgezien van een aantal winterwedstrijd zeilers liggen de meeste boten al in een diepte winterslaap. Dit hoeft echter niet te betekenen dat er bij de Watersport Vereniging Monnickendam niets meer te doen is. Wij hebben geprobeerd dit jaar een winterprogramma samen te stellen dat voor iedereen interessant is. Van wedstrijd zeiler tot motorboot vaarder, van toerzeiler tot kapitein aan de wal. Wij hopen vooral dat wij met dit programma zo veel mogelijk mensen zullen trekken want naast dat een hoop zaken erg leerzaam zijn moet het natuurlijk vooral ook gezellig zijn. Hieronder volgt een korte beschrijving van alle evenementen.

Kerstborrel (zondag 18 december vanaf 16:00 uur)

Wij sluiten het jaar af met een gezellige borrel waarbij heerlijke hapjes zullen worden geserveerd, gemaakt door een aantal leden.

Nieuwjaars receptie (zondag 17 Januari vanaf 16:00 uur)

Het nieuwe watersport jaar zal worden afgetrapt met de nieuwjaarsreceptie. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen nieuwe plannen gemaakt worden voor het komend jaar. Gaan we naar Engeland, de Noord in of gaan we dit jaar eens lekker Friesland in?

Storing zoeken motoren (zondag 29 Januari om 14:00 uur)

Het is ons allemaal wel eens overkomen dat onze trouwe diesel motor aan boord het ineens liet afweten. Erg vervelend en als je geen verstand hebt van motoren ben je overgeleverd aan de beschikbaarheid van een monteur. Onder leiding van motoren specialist van der Lingen zullen wij iets te horen krijgen over de meest voorkomende storingen en hoe je dit zelf op kunt lossen.
Wij zullen verzamelen op het clubschip waar wij een korte introductie krijgen. Vervolgens zullen wij ons begeven naar de werkplaats van Van der Lingen welke gelegen is vlak buiten de jachthaven. Hier zal een (dan nog werkende) motor opgesteld staan waar verschillende storingen zullen worden getoond die wij zelf zullen moeten oplossen.

Tapas middag (zondag 19 februari om 16:00 uur)

Tijdens een gezellige middag zal iedere deelnemer een eigen tapas gerecht maken, dat wij later onder het genot van een borrel zullen proeven. De bedoeling is dat van te voren het recept wordt ingestuurd . Al die recepten zullen wij bundelen tot een WVM kookboek, dat elke deelnemer vervolgens mee krijgt.

Tuigen (zondagmiddag 5 maart)

Wij hebben Rene Sepers van Jacht Service Waterland (en natuurlijk wedstrijdzeiler met de Coolkid) zo ver gekregen dat hij zijn geheimen op het gebied van tuigen met ons wil delen. Rene heeft een jaren lange ervaring op het gebied van masten en verstagingen en hij zal ons laten zien met wat voor instellingen je zo veel mogelijk uit je boot haalt. Omdat iets zelf doen veel beter werkt dan een droog verhaal aanhoren zullen wij dit aan boord van een zeilboot gelegen bij het clubschip in praktijk laten zien. Wij zijn hiervoor nog op zoek naar iemand die zijn boot beschikbaar wil stellen. Het liefst hebben wij hiervoor een fractioneel getuigde boot (7/8 verstaging).

Veiligheidsdag (zondag 2 april om 12:00)

Met behulp van de vrijwillige brandweer Monnickendam zullen wij een aantal zaken op gebied van veiligheid in de praktijk brengen. Hierbij moet gedacht worden aan het blussen van een brandje met brandblussers of een brandslang, het afschieten van vuurpijlen (iedereen heeft waarschijnlijk nog wel wat noodvuurwerk liggen dat tegen de houdbaarheidsdatum aanloopt) en het te water laten en opblazen van een reddingsvlot. Deze dag belooft een erg leerzaam en spectaculair te worden en wij hopen dan ook op een groot aantal deelnemers.

Inschrijven

Omdat het voor het organiseren van deze evenementen erg belangrijk is dat wij een goed beeld hebben van het aantal deelnemers, vragen wij iedereen die mee wil doen om zich op te geven. Dit kan op de website bij het desbetreffende agenda punt of door een mailtje te sturen naar claesvisser(at)gmail.com

Vorig bericht

Meld je aan voor de kerstborrel

Volgend bericht

Algemene Ledenvergadering