Nu de dagen weer langer worden en de temperaturen hoger is het weer tijd om eens na te gaan denken over onze favoriete bezigheid, varen.. Wij hebben geprobeerd om ook dit jaar weer een zomerprogramma vast te stellen wat voor zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk is. Van Wedstrijd tot toervaarder en van motorboot tot zwaardboot vaarder. Hieronder volgt een korte beschrijving van de evenementen.

8 April, 20:00 –¬†Muziekavond

Sinds een aantal jaar alweer een vaste traditie, in samenwerking met een aantal muzikale vrienden van Eddo zal er muziek gemaakt worden tot in de late uurtjes. Iedereen die een instrument bespeelt mag mee doen en zingen mag natuurlijk ook gewoon.

6/7 Mei, 9:00 – Voorjaarstocht

De voorjaarstocht zal ons dit jaar voeren naar Weesp. Waarschijnlijk zijn nog weinig mensen hier met eigen boot geweest omdat de brug in de A1 altijd een grote barrière vormde. Sinds de bouw van het aquaduct onder de Vecht staat deze brug echter open en ligt slechts de sluis bij muiden en een kleine brug tussen ons en deze prachtige vestingstad. Ter plaatse zullen we proberen om gezamenlijk een BBQ te organiseren.

25/28 Mei, 9:00 – Hemelvaarts weekeinde

Het programma voor deze 4 dagen ligt nog niet helemaal vast. Of het nu een traditioneel rondje Noord Holland wordt of een andere tocht. Gezellig wordt het in ieder geval.

17 Juni, 9:00 – Zomerwedstrijd / Visroken

Vorig jaar hebben wij deze wedstrijd voor het eerst georganiseerd en het was een groot succes. Deze wedstrijd om bestaande betonning telt niet mee voor de einduitslag van de woensdagavond wedstrijd serie waardoor wij het ook mogelijk willen maken voor de doorgewinterde wedstrijdzeiler om bijvoorbeeld eens in competitief verband met familie te zeilen. Na het zeilen zal er op het Terras bij het clubschip aal en makreel gerookt worden welke daarna natuurlijk ook gegeten dient te worden. Deze maaltijd wordt beschikbaar gesteld door de WVM.

16 September, 9:00 – 32 Mijlsrace

Anders dan andere jaren zullen wij deze wedstrijd dit jaar organiseren in samenwerking met andere watersportverenigingen uit Edam en Volendam. Het concept zal zijn dat de organisatie om toerbeurt door een van de verenigingen zal worden georganiseerd. Deze wedstrijd zal wel nog steeds meetellen voor het klassement van de woensdagavond serie. Meer informatie over deze wedstrijd zal spoedig volgen.

7/8 October, 9:00 – Sluitingstocht

Meer informatie over de sluitingstocht zal gedurende het seizoen bekend worden gemaakt.

Woensdagavond wedstrijden

Natuurlijk wordt dit seizoen ook de wedstrijd zeiler niet vergeten. De data voor de wedstrijden zijn als volgt:

 • 3 Mei 1e Wedstrijd
 • 10 Mei 2e Wedstrijd
 • 17 Mei 3e Wedstrijd
 • 31 Mei 4e Wedstrijd
 • 7 Juni 5e Wedstrijd
 • 14 Juni 6e Wedstrijd
 • 21 Juni 7e Wedstrijd
 • 21 Juni 7e Wedstrijd
 • 5 Juli 9e Wedstrijd
 • 12 Juli 10e Wedstrijd
 • 19 Juli 11e Wedstrijd

In tegenstelling tot vorige jaren zullen er na de zomervakantie geen wedstrijden worden gevaren. Wij merkten dat er over het algemeen een stuk minder animo voor deze wedstrijden waren. In plaats daarvan hebben wij geprobeerd zo veel mogelijk wedstrijden voor de vakantie in te plannen.

Vorig bericht

Demonstratie Brandbestrijding 2 April AFGELAST

Volgend bericht

Vliegen met een Optimist