Zo, de teerling is geworpen en de eerste woensdagavondwedstrijd is weer achter de rug.
Zoals wel vaker is Zingaro als laatste terug in de haven, maar het komt niet vaak voor dat ze als eerste de haven uitloopt.

Nadat we waren geankerd, bleek het anker te krabben en moesten we opnieuw proberen, deze keer lukte het eigenlijk te goed, maar daarover later.

Tineke en Rein zijn een prima ingespeeld team en weten precies wat ze doen, het enige wat ik als schipper hoefde te doen is koffie zetten, en flesje wijn te openen en te toeteren, wat mij allemaal redelijk lukte.

Nadat we de baannummers hadden vastgemaakt en vrijwel alle schepen nog ens duidelijk hadden gemaakt welke baan ZIJ moesten varen, verliep de start van de eerste groep moeiteloos.
Bij de tweede groep was het wat diverser, er waren schepen die dachten dat het 1 minuut sein de start was, en er was een deelnemer die dacht dat het startsein het 1 minuut sein was. Aangezien het ook niet is toegestaan om tussen het boeitje en het startschip door te varen, moest de een na laatst startende ook nog opnieuw starten.
Laatste over start en finish was de Taaibennik.
Finish verliep vlekkeloos, en toen we op het startschip ook in de gaten kregen dat een aantal jachten niet eens waren gestart gingen we anker op en terug naar de haven, althans dat dachten we.
Zingaro heeft het enige plekje op de Gouwzee gevonden waar je je anker tussen basaltstenen vast kan trekken.
Tot overmaat van ramp liet de schipper ook nog het einde van de ankerketting, in het donker, door zijn handen glippen, en zonder ankerboeitje wordt het een uitdaging om het weer te vinden. Wie weet als het water warmer is een keer duiken dus ! Of kent iemand en amateurduiker die kan helpen ?
Al met al een gezellige avond, volgende keer ga ik weer mee zeilen hoor !

Startschip, ja doen !!

Kees

Vorig bericht

11 maart gratis technische workshop op Waterland

Volgend bericht

Hemelvaartstocht