Ook dit jaar is er weer een najaar training georganiseerd voor de jeugd vanaf 10 jaar. Gevaren wordt in de RS Feva, 2 mans met Gennaker en in de Splash. Er waren dit jaar 9 deelnemers waarvan 4 kinderen van Watersportvereniging de Zeevang uit Edam. Met deze vereniging hebben wij als jeugdafdeling al een paar jaar goede contacten. De selectie van de RS Feva als opvolgboot voor de Optimist hebben wij in overleg genomen.

Dit najaar is het resultaat van onze beide inspanning een mooi veld van 4 RS Feva’s en een Splash. Eind oktober zijn wij gestart met de training waarbij de nadruk op boothandling ligt. Onder leiding van de trainers Pieter Kok, Frank Beemster, Patrick Straatman en Jan Snoek heeft de jeugd in vijf weekenden op de zondag getraind.

1 en 2 december is de wedstrijd

Komend weekend 1 en 2 december varen drie Feva’s en de Splash de jaarlijkse Boterletter wedstrijd in Rotterdam. Deze wedstrijd, georganiseerd door de Rotterdamse Zeilvereniging, markeert het einde van het openboten wedstrijd seizoen.

Voor onze deelnemers is het de eerste keer dat zij in een groot veld varen. Totaal doen er 250 boten in verschillende eenheidsklassen mee. Onze bemanningen zijn in ieder geval klaar voor 2019. Edam is zelfs zo enthousiast dat zij de start van het seizoen 2019 met ons op de Gouwzee meevaren.

Als trainers zijn wij uiteraard super trots op deze bikkels die kou en wind trotseren om te kunnen zeilen.

Vorig bericht

32 Mijlsrace

Volgend bericht

Overeenkomst Jachthaven Waterland en Gemeente Waterland