Beste leden,

 

alle vrijkaarten voor de Hiswa zijn weg !

Afgelopen zaterdag waren we te gast bij HalverSails, een erg interessante middag. Halver nam alle tijd om ons de verschillen tussen dacron, laminaat, carbon, etc. uit te leggen. Nieuwe zeilen worden door hem ingemeten en dan in Sri Lanka geproduceerd, naar zijn kwaliteits kriteria. Een dacronzeil houdt ca. 1,5 jaar zijn vorm daarna wordt de vorm steeds slechter, laminaatzeilen houden hun vorm het langste. Het alleralleraller belangrijkste is om je zeilen te beschermen tegen UV straling, naast nachtzeilen dus altijd je zeilen met een huik of hoes afdekken of van de mast halen. Verder zijn klapperende zeilen erg slecht voor de kwaliteit. Pas ook goed op met furlers, als je je rolsysteem per ongeluk de foute kant op laat rollen dan zit je UV strook aan de binnenkant en beschermt het je zeil niet meer.
Hij liet ons ook een top-of-the-line keerfok zien van carbon en dacron, kosten ca. 200 euro per m2.
Als we na een woensdagavond een schade aan een zeil hebben, geen probleem zet het zeil voor zijn deur en hij repareert het zsm ! Bij schade aan zeilen, kan je het beste een plakpatch gebruiken, in noodgevallen werkt overigens Sikaflex ook prima !

Volgend event is de ALV met aansluitend Martin Rinckes die ons wat gaat vertellen over kielen en kielconstructies.
De ALV is erg belangrijk, het bestuur gaat de leden dan informeren over de stand van de onderhandelingen met de gemeente en de nieuwe eigenaar van het Hemmeland, komt dus in grote getale !

 

Vorig bericht

Win vrijkaarten voor de HISWA 2019 ! Aanmelden via agenda !

Volgend bericht

Te veel wind + te veel zeil + te veel ambitie = te veel schade !