Het was weer gezellig op het clubschip bij de nieuwjaarsreceptie.
Rincke hield een korte toespraak waarin hij in het bijzonder de 27 vrijwilligers die de vereniging draaiend houden bedankt voor hun inzet.

Het schijnt dat er wat problemen zijn met de projectontwikkelaar die het Galgeriet zou gaan ontwikkelen waardoor het project waarschijnlijk vertraging zou oplopen. Wat dat voor consequenties gaat hebben voor de vereniging en de jachthaven Hemmeland is onbekend, maar eenvoudiger zal het er wel niet van worden.
Er ontstond een spontane discussie, bedankt Herman, over het Markermeer en de problematiek van de waterplanten. Er zijn al behoorlijk wat zeilers die hun heil zijn gaan zoeken in noordelijker gelegen havens, wat gevolgen kan hebben voor het deelnemersveld aan de woensdagavondwedstrijden. Hopelijk gaan alle leden helpen en hun, nognietledenburen, aanspreken om ook lid te worden en op woensdagavond eens een rondje om de boeien te varen.
Herman, Marc en Monique organiseren samen met alle andere havens rond de gouwzee een wedstrijd/toertocht op Hemelvaart namelijk de MoMa and back. Dus van Monnickendam naar Makkum en weer terug. Je kan je alvast opgeven via de agenda. Meer details volgen laten.

Om een uur of 7 waren de heerlijke hapjes en bitterballen op,….

 

Vorig bericht

Gelukkig 2020

Volgend bericht

MoMa is MMET Reserveer Pinksteren maar vast !