Vanaf midden oktober is er door een deel van onze jeugd hard getraind in de RS Feva. Doel: deelname aan de jaarlijkse Boterletter wedstrijden op de Kralingseplas in Rotterdam.

Ook dit jaar hebben we samen met WSV de Zeevang uit Edam getraind. De leeftijd varieerde van 13 t/m 15 jaar. Totaal waren er iedere zondag van 10 uur in de ochtend tot 16:00 s’ middags 4 boten (8 zeilers) op het water. Na ontvangst in het clubschip met Thee en koek wordt de briefing gehouden. Focus ligt bij deze groep op boot handling m.a.w. soepel, snel en slim de manoeuvres in je boot kunnen uitvoeren. Verder wordt er getraind op starten, roll-tacks, boei ronden en voor de Feva het zeilen met de Gennaker.

Na het aftuigen staat er warme choco met heeeel veeel slagroom klaar! En uiteraard een debriefing. Het fijne van een kleine groep is dat er veel persoonlijke aandacht naar de zeilers gaat.

Bijna alle trainingen vonden plaats bij licht weer. Saai voor sommigen maar wel erg goed om mee te trainen. Je bootbeheersing moet goed zijn wil je nog vooruit willen komen. Ik denk dat we alles bij elkaar bijna 100 x gestart zijn om over de roll-tacks maar te zwijgen.

Zaterdag 30 november was het zover. De vloot opgeladen op de trailers en om 06:30 richting Rotterdam. Aangekomen, opgetuigd en helemaal klaar voor de wedstrijden. Helaas na twee keer uitstel, helemaal geen wind, werden de wedstrijden voor zaterdag afgelast.

Direct staan er 4 puber meiden om ons heen te schreeuwen dat als er niet gezeild wordt er dan geshopped moet worden…… De Edammers waren met hun ouders en vertrokken naar Edam. Monnickendamse ouders slapen uit dus…. Patrick en Frank hadden een excuus ik niet! Het werd een geweldig gezellige middag in het zonnige Rotterdam.

De volgende dag weer vroeg op. Er was wind dus zeilen. Van de 34 Feva’s kwamen onze boten in een kluitje rond de 20e plek binnen. Geen slecht resultaat. In de tweede wedstrijd hebben Frederique en Sara zelfs een tijd op de 4e plek gevaren. Zijn eindigde als 18e overall en waren daarmee de winnaars van Edam/Monnickendam. Ook de andere teams volgden allemaal onder de 30.

Na het aftuigen, de boten op de trailers laden en de warme choco weer richting Monnickendam. Moe maar super voldaan.

De teams:

Frederique en Sara WVM

Lucas en Max WVM/Edam (WVM clubboot)

Lisa en Madée Edam

Lieve en Faye WVM

Wij als trainers zijn ongelofelijk trots en hebben heel veel plezier met jullie gehad. Er is veel gelachen en goed gezeild.

Trainers: Frank Beemster; Patrick Straatman en Jan Snoek. Technische ondersteuning: Pieter Kok

Vorig bericht

Uitgezeilde zeilen gezocht

Volgend bericht

monnickendam in 1695