In memoriam

Jan de Groot oud zeilinstructeur jeugd

18 augustus 1950 – 22 januari 2020

 

Jan de Groot heeft van 1995 tot en met 2008 bij onze vereniging zeilles aan de jeugd gegeven. Vele kinderen uit Monnickendam en omgeving hebben van Jan de liefde voor het zeilen geleerd. De manier waarop hij de kinderen aansprak en altijd een grapje probeerde te maken zorgde dat de sfeer bij Jan relaxed was. Jan was een grote kindervriend. Ik heb hem meerdere malen met tranen van het lachen in zijn ogen gezien om de opmerkingen die jonge en oudere kinderen maken. Zowel tegen elkaar als onderling. Hij genoot van het lesgeven!

Nooit zal ik het zeilkamp in Monnickendam vergeten waarbij het automatische reddingsvest van Jan zichzelf opblies. Wij waren met de kinderen op een van de strandjes van het Hemmeland voor de lunch. Het regende. Wij stonden als instructeurs met elkaar te praten totdat we een klap hoorde en Jan met een benauwd hoofd vroeg of wij zijn jas uit konden trekken. Zijn vest was opgeblazen onder zijn zeiljack. Zowel de kinderen als wij konden niet meer van het lachen. Het was nog een hele klus om zijn jas uit te krijgen.

Ook bij het organiseren van de Jan Haring race was Jan altijd aanwezig. Mooie herinneringen aan een markante man. Jan is achter de horizon verdwenen maar zal niet vergeten worden.

Wij wensen zijn familie alle sterkte toe met het verlies.

 

Namens het bestuur,

 

Jan Snoek coördinator jeugdzeilen

Vorig bericht

monnickendam in 1695

Volgend bericht

Reserveer in je agenda ALV op 8 maart 2020