Eindelijk is het dan zover, ook Zingaro is nu uitgerust met moderne elektronica. De reden hiervoor was dat ik in verband met mijn geplande tocht naar Finisterra toch echt beter zichtbaar wilde zijn voor andere schepen op zee, dus in ieder geval AIS zender en ontvanger, dan de rest ook maar meteen aangeschaft, er is veel beschikbaar maar ik wilde niet de hoofdprijs betalen. Na veel gegoooooooooogle ontdekte ik de ONWA KP39a die via Alibaba voor nog geen 400 euro te koop was. Een ONWA, hoor ik je zeggen, Ja een ONWA. Ik heb het gevoel alsof ik in de jaren 90 vertelde dat ik een Samsung telefoon had gekocht, jullie¬† ¬†“een Koreaanse telefoon ? Ik zou een Nokia kopen”
Ja deze ONWA wordt net als de 3 keer zo dure B&G, Raymarine, etc. in China gebouwd.

Hier mijn eerste indrukken, nee geen touchscreen, geen draadloze verbinding met mijn smartphone, maar wel prima AIS ontvangst en zender. Complete kaartenset van de de fabrikant, en volledig compatibel met C-map en Navionics.
Het 7 inch scherm is groot genoeg, handige van een ketch is dat ik een tweede marifoonantenne op de bezaanmast kon plaatsen, wel een tijdje studeren op de uitgebreide engelse gebruiksaanwijzing en afkortingen. Maar al met al echt zijn geld meer dan waard !

Wil je meer weten, kom ff langs op Zingaro.

Kees de Voogd

Vorig bericht

Jeugdzeilen voorzichtig weer opstarten

Volgend bericht

Naar de Wadden ?