van de jeugd

Zoals eerder gemeld zijn de trainingen met onze jeugdzeilers direct gestart nadat de COVID maatregelen dat toe stonden. Als WVM hebben wij een protocol opgesteld en van de gemeente akkoord gekregen. In mei zijn wij langzaam met een beperkt aantal kinderen onder de 13 jaar gaan zeilen om te wennen aan het nieuwe lesgeven. De groep onder de 13 jaar is enorm gegroeid in aantal t.o.v. 2019 er zijn hier veel nieuwe leden bijgekomen. Later in mei hebben we op de vrijdagen training gegeven. Voor de groep 13-18 jaar was het in het begin wennen. Tweemansboten zoals onze Feva’s waren niet inzetbaar vanwege de 1,5 regel voor deze categorie kinderen. Omdat deze groep ook niet samen met de jongere kinderen mochten trainen zijn wij voor de ‘oudjes’ uitgeweken naar de zondagmiddag in de optimist.

Inmiddels zijn de maatregelen versoepeld en kunnen de kinderen ouder dan 13 weer samen in een boot. Vanwege de hoeveelheid kinderen en het verschil in niveau zijn we op zondag met blijven trainen. Ook deze groep is verdubbeld in aantal t.o.v. vorig jaar. Inmiddels trainen wij rond de 35 kinderen op 2 dagen.

Op vrijdag 26 juni hebben wij het voorseizoen afgesloten met een spectaculaire slag op de Gouwzee. Alle kinderen kregen een waterpistool en met het windstille weer was het een hele zeilkunst om je tegenstander te benaderen en aan te vallen. Wie de tegenstander was is nooit duidelijk geworden maar niemand, ook wij instructeurs, hebben het droog gehouden. Het mooie van dit spel is dat je goed leert omgaan met je boot. Alle kinderen zeilen dan ineens aan de wind en manoeuvreren volgens het boekje.

Het was een vreemd voorjaar en begin van de zomer. Met de inzet van kinderen, ouders en het team hebben we het beste er van proberen te maken. Aan de blije gezichten van de zeiler en de complimenten van de ouders te zien is dat gelukt.

Het Flying Junior EK is vanwege de maatregelen geannuleerd. Wel wordt er samen met de WVM in het weekend van 25 en 26 juli een trainingsweekend georganiseerd. Oudere kinderen hebben hier inmiddels een uitnodiging voor gekregen om mee te varen op de Feva, Splash en Laser.

Na de zomer gaan we direct van start de eerste les is op vrijdag 21 augustus. Over een lange dag in een weekend worden al de plannen gemaakt. Voor de ervaren Feva, Splash en Laser zeilers bekijken we of we dit jaar naar de United 4 wedstrijden in Medemblik kunnen gaan. Voor een aantal de eerste grote wedstrijd ervaring. Deze wedstrijden zijn een heus spektakel met veel klassen en grote aantallen op de startlijn.

Als jeugdteam wensen wij alle zeilers een fijne vakantie en als je een eigen boot hebt…..ga veel zeilen!

 

Vorig bericht

Galgeriet nieuws

Volgend bericht

nieuwe evenementen na de zomervakantie