FJ trainingskamp:

 

Op zaterdag en zondag 25 en 26 juli heeft de FJ klasse organisatie samen met de WVM een trainingsweekend georganiseerd. Het clubschip is Corona proof als FJ café gebruikt. Het weer zat mee en op een enkele bui is het droog gebleven. De wind was stevig tussen de 4 en 5 beaufort. De deelnemers verbleven op de camping van het Hemmeland Er waren ca 15 boten ingeschreven en onze jongste RS Feva zeilsters, Guusje en Lucy, hebben beide dagen met hun Feva meegevaren. De training bestond uit meerdere boothandling oefeningen onder leiding van Pieter Kok, Ferdinand Costerman Boodt en ondergetekende. Naast de training zijn er meerdere onderlinge oefenwedstrijden gevaren volgens het beproefde WVM jeugd concept. 3 x een 5 minuten start waarbij na de eerste 2 starts direct wordt teruggevaren naar de lijn. De 3e start wordt de baan gevaren. Je start dus 3 x in 1 wedstrijd. Op zaterdag is er gegeten bij Strand vier. Zondag is er door de klasse organisatie een stevig ontbijt gemaakt in het FJ café (ex Gouwthuis) wat op het terras is genuttigd. Daarna nog een training en een lange wedstrijd. Wat opviel is het aantal complimenten over onze locatie. In het kort: klein maar fijn. Het eenvoudige maar gezellige kampeerterrein en de stad Monnickendam op de horizon zorgt voor een ongedwongen sfeer. Van het gevreesde Fonteinkruid was niets te zien en dat op het ondiepe deel van de Gouwzee voor Strand vier.

 

Vorig bericht

Soep & Sup en jeugd

Volgend bericht

Jeugdzeilen nazomer serie