Wil je dat je kind goed leert zeilen, zich goed ontwikkelt en een leuke tijd beleeft? Dan bent je bij Watersportvereniging Monnickendam op het juiste adres. Watersportvereniging Monnickendam bestaat al meer dan 50 jaar en is bekend in de regio.

De goede ligging en de perfecte accommodatie bij het Markermeer biedt mogelijkheden tot allerlei zeilactiviteiten voor jong en oud.

Voor de jeugd zeilen we met optimisten, dat zijn kleine en stabiele open zeilboten. De instructeurs zijn ervaren zeilers die garanderen een gezellige, leerzame en veilige tijd op en rond het water.

Dit wordt verzorgd door de Jeugdcommissie binnen deze vereniging. Bij ons kun je zeilen leren vanaf 9 jaar.

Bij het Jeugdzeilen kunnen ook CWO-diploma’s (Commissie Watersport Opleidingen voor diverse watersport disciplines) worden gehaald, maar de nadruk ligt op het gezamenlijk beoefenen van de zeilsport en het maken van plezier.

Naast onze natte lessen op de vrijdagavond, organiseren we ook tweemaal per jaar een zeil- en kampeerweekend.

De kosten voor het deelnemen aan het Jeugdzeilen zijn voor kinderen t/m 17 jaar Eur 93,- per jaar excl. het gebruik van een verenigingsboot (1e jaar Eur 35,-) en excl. de kampen.

Naast de informatie op de Watersportvereniging website heeft het jeugdzeilen ook een Facebook pagina. Op deze pagina zijn altijd de laatste updates en foto’s te vinden over recente activiteiten en wedstrijden. Daarnaast is het jeugdzeilen ook te volgen via Twitter. Gebruik hiervoor de knopen aan de rechterzijde van de website.

Voor meer informatie over het jeugdzeilen bij WV Monnickendam of het opgeven van uw kind voor andere zeilactiviteiten kunt u via deze website of via telefoon contact met ons opzoeken. We hopen je snel te ontmoeten, op of langs het water!