Ons zeer gewaardeerd lid Herman, tevens havenmeester bij Marina Monnickendam meldt ons het volgende.

‘ De Marina Monnickendam (MM) organiseert elk laatst weekend van mei een wedstrijd/tour op het Markermeer.

Dit jaar willen we omdat het een lang weekend een uitdagender evenement organiseren.

De bedoeling is om zaterdag  op 1 dag naar Makkum te varen, daar een gezellige avond te organiseren en de volgende dag weer te vertrekken naar Monnikendam. Eventueel in 2 etappes al naar gelang wind en wens van de deelnemers en al dan niet op eigen gelegenheid.

Eventueel  willen de havens van Monnickendam en de WVM volgend jaar gezamelijk een wedstrijd organiseren met hetzelfde doel maar dan in 1 weekend heen en terug. In principe.  Het is uitdagend, wellicht grensverleggend, en misschien tikkeltje te ambitieus, maar daarom willen we dit uit proberen en het animo polsen. Waar gaat het om? Laagdrempelig, niet te veel geregel vooraf,  gezelligheidsgehalte, competitief  (lekker) zeilen.  Veel lekker zeilen. Of dit uiteindelijk door de genoemde partijen ook deze vorm gaat krijgen weten we nog niet vandaar dit “probeersel”.

Welke haven in Makkum wordt aangedaan is nog niet zeker maar ik ,Herman, ben met de Watersport Vereniging Makkum in gesprek.

Tijdens de nieuwjaarsborrel op de ”Gouw Thuis” bleek er animo uit onze vereniging om hier aan deel te nemen en dat is voor de Marina geen probleem.

 

Het programma ziet er dan als volgt uit:

* 29 mei vrijdag 21:00 uur palaver/drankje op havenkantoor van de Marina

* 30 mei  zaterdag start tour om 8:30 uur wedstrijd 09:00 uur.

21:00 uur prijsuitreiking Makkum  voor: de beste tour, wedstijd en een P&P(pech of poedel)

op nader te bepalen locatie met borrel en eten.

* 31/10 terug in 1 of 2 etappes na overleg met een ieder tijdens prijsuitreiking op de 30e.

 

Inschrijven kan vanaf heden tot 24 mei via havendienst@marina-monnickendam.nl

Bij aanmelden via de mail graag de volgende gegevens: tour of wedstrijd, type schip, afmetingen, SW-rating indien bekend, aantal personen, deelname wel of niet aan gezamenlijke maaltijd en 06 nummer van de schipper en of je gebruik wil maken om op de vrijdagavond al gratis in de Marina te overnachten met je schip.

Na 24 mei sluit de inschrijving in verband met het reserveren van  ligplaatsen, bestellen vaantjes en reservering met betrekking tot gezamenlijke maaltijd.

Liggeld en (niet verplichte) gezamenlijke maaltijd voor eigen rekening voorlopig.

Eigen bijdrage per schip is  voorlopig 10 eu voor o.a. een deelname wimpel 40 x 60 cm met speciaal logo.  Dus houdt je agenda vrij en geef je op voor wat misschien “het zeilevenement  van de Zuyder Zee”wordt. ‘

Dat zou best eens een leuke traditie kunnen worden !