21 aug: Alsnog een opening van het seizoen met ‘klooien’ op en om  het water!

Wind en zon en af en toe een buitje. Wat mij betreft kan deze zomer niet meer stuk. Ik hoop dat jij er deze weken ook zo van hebt kunnen genieten. Voor de vakantie hadden we al aangekondigd wat we voor het najaar nog in petto hebben. Nu we weer iets meer mogen organiseren, met genoeg afstand, leek het ons leuk om gezamenlijk nog wat te doen.

Vrijdag 21 augustus is daarom de verlate opening van het (verenigings)seizoen. Om 18.00 uur kun je zo uit je werk aanschuiven voor heerlijke soep (vegetarisch of met vlees) en brood. Daarna een sup-clinic met sups van Sail en Surfcentrum Monnickendam en een wedstrijd bijbootroeien. Een avondje klooien op het water, om het water en ongetwijfeld ook in het water. Je kunt natuurlijk ook heerlijk gaan zitten kijken naar het geklooi van anderen, met een biertje in de hand. Geen betere manier om een weekend te beginnen en de contacten met de andere leden van onze zeilvereniging weer eens aan te halen. Heb je vragen over deze avond mail dan naar: marcbosch@live.nl
Wil je suppen én soep eten of wil je alleen soep eten meld je in beide gevallen dan aan via onze website

12 en 13 sept: Korte wedstrijden

Voor alle wedstrijdzeilers die de woensdagavondwedstrijden zo gemist hebben en voor al die andere wedstrijdzeilers die nooit op woensdagavond konden én voor al die mensen die misschien toch eens een wedstrijdje willen proberen te varen: op zaterdag en zondag 12 en 13 september wordt een serie korte wedstrijden gevaren. Een leuke kans om je eens te oefenen in wedstrijd varen want je krijgt snel weer een herkansing om nu beter te starten, toch even door te zetten bij de bovenboei, iets brutaler te gaan varen en de spi nog sneller omhoog en ook weer naar binnen te krijgen.Op zaterdagavond wordt er paling gerookt. Laat even weten als je ook kunt vis roken.
Aanmelden bij claesvisser@gmail.com

26 en 27 sept: Wedstrijd en toertocht naar Lelystad

Smaken de korte baanwedstrijden naar meer en langer? Schrijf je dan in voor de wedstrijd op 26 september naar Lelystad. De zeilers die niet van wedstrijden houden kunnen als toertocht starten. Op zaterdagavond zal er een feestelijk programma worden georganiseerd met prijsuitreiking.
Details over starttijd en startplaats komen nog, maar ook hier geldt: schrijf je alvast in bij claesvisser@gmail.com (ook als je meedoet met de toertocht)

Hartelijke groet namens de hele evenementencommissie en tot gauw, Sjuul