Voor iedereen die een ICP heeft, hier wat meer informatie.

Een ICP is uitdrukkelijk geen bewijs van nationaliteit en registratie zoals de zeebrief en geeft niet het recht de Nederlandse vlag te voeren. In Nederland heeft o.a. het Watersportverbond een convenant getekend met het Ministerie I&W om de ICP’s te kunnen afgeven. Het ICP wordt geaccepteerd in landen die Resolutie 13 van de Economische Commissie voor Europa van de Verenigde Naties (UNECE) uit 1986 toepassen. Dit zijn naast Nederland: Oostenrijk, België, Kroatië, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Litouwen, Luxemburg, Roemenië, Servië, Slowakije, Verenigd Koninkrijk. Niet alle landen die Resolutie 13 toepassen geven zelf een ICP uit.

Dus in deze landen heb je in ieder geval geen probleem.

Meer informatie in dit artikel van het verbond

https://www.watersportverbond.nl/nieuws/afgifte-icp-wordt-herzien

 

Het issue in nieuwsuur vindt je hier.

 

https://www.npostart.nl/nieuwsuur/28-10-2020/VPWON_1310957
Nogal suggestief om pleziervaart onder Nederlandse vlag in verband te brengen met drugssmokkel en belastingontduiking.