Laat ik mij eerst even voorstellen. Mijn naam is Frank Baas en ben een enthousiaste zeiler. Mijn liefde voor zeilen begon rond mijn 12de op een vakantie aan het randmeer waar ik zeilen leerde in een Schakel. Mijn eerste bootje was een Piraatje wat snel ingeruild werd voor een Flying Junior en daarna een Vrijheid. In 1996 overgestapt naar de Draak, die na een aantal jaren in de Westeinder, meer dan 10 jaar in Huizen lag.
Met meer vrije tijd in het vooruitzicht, ik ben inmiddels 65 jaar, hebben wij twee jaar geleden een kajuitzeiljacht gekocht. Daarvoor was meer water nodig en zijn wij met de boot naar Monnickendam verhuisd, waar de Draak nu ook ligt.
Waarom zou ik voorzitter van Watersport Vereniging Monnickendam willen worden? Watersportverenigingen zijn heel belangrijk, zij kunnen een stimulerende omgeving creëren om van de watersport te genieten. Zelf geniet ik enorm van de watersport en wil graag mijn steentje bijdragen om dit mogelijk te maken voor iedereen. Als hoofd van een afdeling met 85 man heb ik ervaring met besturen. Daarnaast heb ik in het bestuur van verschillende verenigen gerelateerd aan werk of privé, zoals buurtvereniging, vereniging van eigenaren en ook voorzitter van wetenschappelijke verenigingen.