Eresaluut aan Albert Hakvoort sr (1940-2021)

In maart is ons oud lid Albert Hakvoort ten gevolge van een coronainfectie overleden.
Naast de eigenaar/directeur van de grootse werkgever van Monnickendam was hij ook een zeer kundig en enthousiast zeiler, hij deed regelmatig mee het de woensdagavondwedstrijden en was met zijn Hallberg Rassy en later met zijn Grand Soleil een geduchte tegenstander.
Hij transformeerde de scheepswerf, die door zijn vader, komende uit Urk, in 1919 was overgenomen, van een werf die houten botters en later stalen casco’s en viskotters bouwde in een van de toonaangevende superyacht bouwers in Nederland.
Ieder lid dat het clubschip betreedt moet zich realiseren dat zonder de hulp van Albert en de scheepswerf, het clubschip zoals we het nu kennen nooit zou hebben bestaan. De oude schuit is op de werf grondig gerenoveerd en verbouwd.
Ook bij latere onderhoudsbeurten was het clubschip altijd welkom op de werf, zodat het met onze vrijwilligers geschilderd en gerepareerd kon worden.
In pre-coronatijden konden we met onze leden ook vaak de werf bezoeken als een superyacht weer bijna van stapel liep, dat waren altijd zeer indrukwekkende bijeenkomsten.
Ter ere van Albert prijkt natuurlijk zijn naam op een van onze optimisten, daardoor hij altijd bij onze jongste leden betrokken zal blijven.

Albert is dood, leve onze “Sir Albert”!