Op 19 mei was het dan zover, de eerste wedstrijd van het seizoen. Weliswaar met wat beperkingen, van minder erg tot heel erg, dual of single handed, geen start/finishschip, geen borrel op clubschip, geen wind.
We verzamelden met 8 schepen bij de Reiger, de start werd 15 minuten uitgesteld omdat Coolkid wat vertraagd was. Uiteindelijk zonder startschot gestart, duurde door gebrek aan wind ongeveer 20 minuten voordat ook het laatste schip, de Zoef, de startlijn had overschreden.
Toen er wat wind kwam, kwam die uit het noordwesten, de lichte schepen die vooraan lagen werden snel rijker terwijl de achterhoede steeds armer werd. We voeren baan 9 die gaat via GZ 8 naar MN1 dan naar MN3, GZ6, GZ8 terug naar het baken. De voorste schepen voeren een kruisrak tot GZ8 en daarna was de MN1 bezeild, tenminste zo zagen wij dat uit de achterhoede. Voor ons, veranderde er weer veel, weer windstil en daarna een shift zodat we ook van GZ8 naar MN1 een kruisrak moesten varen. Terwijl wij daar mee bezig waren, kwam de voorhoede al weer langs onder genaker of spi, die kon blijven staan tot de finish bij het baken. Wij, de achterhoede, werden nog getractreerd op een voorde windsrak, en bij de MN3 aangekomen natuurlijk weer een shift waardoor we weer moesten kruisen naar de GZ6, en dat terwijl de voorhoede daar onder spi en genaker langs kon schuiven. Op Zingaro de genua 1 maar vliegend gehesen, om de Hebbes van ons lijf te houden, Zoef had het allemaal wel gezien en nam de korste route naar de haven en liet de finish voor wat het was.
Uiteindelijk finishde de achterhoede een uur na de voorste 5 schepen.
Vooral de gezellige borrel bij het clubschip werd node gemist.
Hopelijke volgende week meer wind en wel een terrasborrel.

Kees (Zingaro)