In vergelijking tot een week eerder was dit een echte wedstrijd. Er stond een lekker NW windje kracht 4-5 zodat de hele vloot snel en bruisend richting de GZ8 kon scheuren. We voeren baan 8 dus Start-GZ8-MN1-MN5-E2-MN3-GZ6-GZ8-finish. De Xquise nam al snel de leiding om die ook niet meer af te staan. Zoals altijd kan de verslaggever alleen berichten over wat er van de staart van het veld te zien was. Door de lekkere wind spatte het veld na de MN1 uit elkaar, de schepen met spi en gennaker spoten er vandoor. We voeren met 7 schepen en pas tijdens de race voegde de Zoef zich weer bij de achterhoede. Best snel zo’n catamaran, liep niet de hoogte maar wel heeeel hard.
Na het kruisrak naar de E2 hadden wij de in de achterhoede echt het zich verloren op de ongetwijfeld heroïsche strijd vooraan, ook omdat het wedstrijdveld van de marina Volendam zich ook langs dezelfde boeien bewoog. In de achterhoede ontbrandde een hevig gevecht tussen de Zingaro en de Xcellerator. Dankzij het setje nieuwe zeilen kon Zingaro zelfs aan de wind behoorlijk hoogte houden en wist uiteindelijk de finish net iets eerder te bereiken.
Het enige wat echt miste was de wel verdiende borrel op/bij het clubschip, maar daar gaat hopelijk na 5 juni verandering in komen.
Iedereen die wil kan zich zeker nog opgeven voor de wedstrijden, het is leuk om te doen en je leert je eigen schip en je eigen zeilvaardigheden kennen.