Zondag was het dan zo ver. Eindelijk de lang verwachtte openingsborrel op ons eigen terras.
Het werd een heel gezellige borrel waar we ook nieuwe leden konden begroeten. Het was ook prima dat er veel jeugdleden en hun ouders aanwezig waren. Erg leuk om te zien hoe fanatiek en met hoeveel plezier onze jeugdleden varen, er zijn niet veel watersportverenigingen aan het Markermeer die zo’n grote jeugdafdeling heeft.
Misschien is het voor de jeugdleden ook leuk om eens mee te zeilen op de grote jachten tijdens de woensdagavond wedstrijden. Er is geen betere leerschool om te leren spinnakeren dan daar ! Wil je meevaren, gewoon een mailtje sturen aan claesvisser@gmail.com, hij vindt vast en zeker een plekje op een van de deelnemende jachten.
Onze kersverse voorzitter Frank Baas hield een korte maar krachtige toespraak, maar de situatie van ontwikkelingen van het Galgeriet en de gemeente werd toch door het jeugdlid Peter treffendst samengevat, “veel gepraat maar weinig doen,….” We hebben dit jaar een kleine tegenvaller met de buitenboord motoren die vorstschade hebben opgelopen, hopelijk vallen de kosten mee. Het clubschip krijgt een opknapbeurt, begin werkzaamheden, die worden gecoördineerd door Marcel, Gerard en Joop, is dinsdag 15 juni.
Het volgende clubevenement is de tocht naar het Ketelmeer en Kampen op 18,19 en 20 juni, graag opgeven via de agenda !
Als iemand opstappers nodig heeft voor een grotere tocht, bijvoorbeeld als je naar de Oostzee wil via Cuxhafen en je wel een extra handje kan gebruiken, stuur dan een mailtje aan communicatie@wvmonnickendam.nl, dan plaatst ongetekende een berichtje op de website. Je kan natuurlijk ook wat zetten op de facebookpagina wsv monnickendam.
Namens het bestuur dank aan iedereen die de openingsborrel tot een succes maakte, er is de afgelopen dagen behoorlijk schoongemaakt, ingekocht, opgeruimd, neergezet, en gewerkt !
Als eind juni de Covid-19 regels nog verder worden versoepeld kunnen we waarschijnlijk ook weer het clubschip gebruiken na de woensdagavond wedstrijden !