Al weer de vierde wedstrijd van het seizoen. Deze keer met 13 deelnemende schepen en de Ninja als startschip en als tribune. Lekker W windje en een relatief korte baan 5. Het eerste rak kon met een “knik in de schoot” worden gevaren, dus het hele veld liep met grote snelheid naar de GZ8. Omdat alle schepen nogal dicht op elkaar voeren werd het richting GZ6 en MN3 even nogal druk in het bijzonder de Gimme Shelter, Södra Ende en de Bardolino zaten in elkaar met spinnaker/genaker nogal in de weg. Helemaal vooraan liepen de J’s en de Cool Kid snel van het veld weg.
Op Boreas zat de genakershute in de knoop, dus besloten we die maar helemaal niet te zetten, later in de haven kostte het ons een half uur om de boel te ontwarren.
Na een mooi kruisrak naar de VD4, altijd een uitdaging om die ton te vinden, misschien ook omdat die rood/groen is in tegenstelling tot de banenkaart waar hij als rood staat ingetekend, weer down naar de MN3. Vanuit de achterhoede konden we goed zien hoe de Coolkid, Kataia, Jizz en Jangalena een welhaast epische strijd voerden voor de line honours, die uiteindelijk met 10 seconden in het voordeel van Jangalena werd beslist. Na berekening met de ratings werd de wedstrijd weer gewonnen door Cool Kid, met een comfortabele voorsprong van 4 minuten op Kataia. Deze had maar 9 seconden voorsprong op Bad Influence die weliswaar de hele wedstrijd achterin het veld voer, maar door haar rating derde werd. Gefeliciteerd, want het is best een uitdaging om zonder referentie het optimale uit je schip blijven te halen.
Ook fijn dat de ZoefZoef deze wedstrijd zowel startte als finishte, blijkbaar zijn onze banen niet zo geschikt voor catamarans, maar oefening baart kunst, en we hoorden dat ze aan boord veel plezier hadden.
Tenslotte fijn om weer een start/finish schip te hebben en dat Gerard een oogje in het zeil hield.
Als je meer wil weten over de regels en banen, lees dan ff de regelementen door die op de website staan.
https://wvmonnickendam.nl/wedstrijdbepalingen-2018/
K