De jachtmakelaar doet het gelukkig nog goed!

Het zijn onvoorstelbaar roerige tijden die wij nauwelijks nog kunnen bijbenen.

Gelukkig blijft de watersport, en alles daar omheen, het goed doen en kunnen bedrijven in deze sector zelfs profiteren van de veranderende omstandigheden.

Sinds de uitbraak van de coronacrisis in maart 2020 kreeg ik als jachtmakelaar in Monnickendam en Andijk, voor het gebied Noord Holland, het erg rustig. Bijna alle buitenlandse klanten konden niet meer naar Nederland reizen. Gelukkig kreeg ik het vanaf mei 2020, razend druk. Meer Nederlands klanten die graag een boot wilden kopen. Het aanbod bleef redelijk op peil en de vraag nam toe. Men wilde, op zoek naar de vrijheid op het water, op korte termijn een boot aanschaffen. Vaak moest het schip in één dag aangeschaft worden. Tot november 2021 werkte ik heel hard door. Ik verkocht ongeveer 25 boten per jaar van gemiddeld 38 voet. Daarom kan ik zeggen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld horeca, dat ik van de crisis heb kunnen profiteren. Ik heb ook niet gebruik hoeven maken van steunmaatregelen.

Vanaf 1 december 2021 ben ik als jachtmakelaar vertrokken bij de franchiseorganisatie eSailing. Ik werk weer volledig zelfstandig als jachtmakelaar/taxateur/adviseur/importeur. Ik werk onder de naam Hamburger Yachtbroker vanuit Andijk en Monnickendam.

De waterport heeft weer toekomst; veel jongere mensen en instappers ontdekken het plezier en gevoel van vrijheid van een eigen schip. Het aanbod is echter wel afgenomen en de vraag nog steeds groot. Daarom is het een gunstig moment om het schip te verkopen; de opbrengst zal goed zijn. Dus toch al plannen voor een groter schip of andere hobby? Nu doen!

Ik heb mijn bedrijf geheel veranderd en aangepast de afgelopen maanden. De klanten die instappen in de watersport worden goed begeleid en geadviseerd. Full service wordt steeds belangrijker, dus wij kunnen met alle diensten adviseren en begeleiden. Van nieuwe matrassen tot polijsten van de romp. Uiteraard blijft core-business de jachtmakelaardij; goede schepen van recenter bouwjaar voor mijn klanten verkopen.

Ik richt mij niet alleen meer op het vaargebied IJssel- en Markermeer. Ook de binnenwateren van Waterland en West-Friesland én de Amsterdamse grachten en de Vecht worden interessanter. Daarom vertegenwoordig ik de volgende nieuwe boten; Tideman Leisure indestructible motorboten van 7 en 9 meter, 3D geprinte electrisch aangedreven sloepen van ontwerper Martin Bekebrede, Budsin 19 voets klassieke electrisch aangedreven Amerikaanse sloepen én diverse supboards.

Daarnaast ben ik de volgende nieuwe zeiljachten gaan aanbieden: Sentijn 37IQ en de complete range van de prachtige Italia Yachts zeiljachten (10 tot 20 meter). Deze laatste jachten waren al bekend in het wedstrijdcircuit door wereldkampioenschappen in de ORC. Nu is ook de Bellissima-lijn, oftewel de performance cruisers, voor onder andere het gezin in opkomst

Het kan dus allemaal nog leuker. Graag ben ik ook de leden van WV Monnickendam van dienst. Wij kijken weer uit, ondanks de toestand in de wereld, naar een mooi seizoen! Groet van de betrokken sponsor.

Daan Hamburger Hamburger Yachtbroker www.hamburgeryachtbroker.nl tel. 0031-655384041.

Verkoop vanaf eigen ligplaats en werkend vanuit Monnickendam en Andijk.