Aankomende evenementen:

Hemelvaart tocht 26 t/m 29 mei 2022

Onze traditionele WVM Hemelvaart tocht is dit jaar van donderdag 26 mei tot en met zondag t/m 29 mei.

Het programma ziet er als volgt uit:

Donderdag 26 mei: Na het palaver (om 09.30 uur) met koffie/thee en koek buiten op het terras of binnen in het clubschip vertrekken we richting de jachthaven van Durgerdam.

Aldaar aangekomen meren we af bij de verenigingshaven van WSV Durgerdam/ Zeilvereniging Het Y. 

Rond 17.00 uur  is het dan tijd voor de “steigerborrel”. De drankjes worden aangeboden door de WVM. Om de borrel ook “aangekleed” te krijgen is het fijn als iedere deelnemende boot zorgt voor wat lekkers.

Voor de avondmaaltijd gaan we voor wie dat wil eten bij ”Aan tafel bij Landmarkt”  of je kookt aan boord. 

De volgende dag -vrijdag 27 mei– maken we met elkaar een mooie wandeling door Groen Schellingwoude. De wandeling leidt ons behalve langs prachtige historische gebouwen, zoals de Schellingwouder kerk

vooral ook langs de vele prachtige volkstuinen, bijenkasten en vlindertuinen. De wandeling bedraagt ca. 7,5 km. Voor wie dit iets te veel is van het goede kan de (boot)fiets wellicht uitkomst bieden.

Vrijdagavond gaan we -als het weer het toelaat-  gezellig met elkaar BBQ-en (per boot zelf te verzorgen).

De zaterdag (28 mei) vertrekken we voor een mooie tocht naar Edam. Hier meren we af aan stuurboordwal in de gemeente haven. Voor de gezamenlijke maaltijd hebben wij gereserveerd in het altijd gezellige Paviljoen Strandbad Edam.

Zondag 29 mei. Zondagochtend drinken we om 11. 00 uur gezellig met elkaar koffie op steiger bij de boten en gaan we – al dan niet met een -grote – omweg weer richting Monnickendam waar we het weekend rond 17.00 uur afsluiten met een afzakkertje op het terras bij het clubschip.

Havengeld en maaltijden voor eigen rekening.

Als je al heel lang lid bent van WM Monnickendam maar nog nooit hebt meegedaan aan een evenement: dit is je kans en probeer het gewoon eens!!

Aanmelden via deze link https://datumprikker.nl/pwxng4tuhemiuuga     

Graag zsm maar uiterlijk 20 mei.

Voor vragen kun je terecht op 06 51 301 920 (Astrid )

Graag tot ziens op 26 mei bij onze Hemelvaart tocht

Op zaterdag 16 juli gaan we met de WVM voor het eerst SCHUITJE VAREN.

We komen om 12 uur samen op het clubschip. Vandaar vertrekken we in een aantal kleine motorbootjes voor een rondje Waterland. De route wordt bepaald door het weer. Mooi weer: richting Purmerend.

Bij iets minder mooi weer gaan we een rondje Broek/Zuiderwoude doen. Bij slecht weer blijven we lekker thuis. Onderweg gaan we picknicken. De vereniging zorgt voor gevulde picknickmanden.

Belegde broodjes, fruit, fris of een flesje wijn. Dat brengt wel kosten mee, maar we houden de prijs laag en vragen hiervoor 5 euro p.p. en bij inschrijving te betalen.

Mensen met een bootje zijn natuurlijk extra welkom.  Bij terugkomst in Monnickendam willen we bij het clubschip een “aangeklede” muzikale borrel organiseren.

Wij regelen muziek. De eerste borrel is van de vereniging. De aankleding regelen de deelnemers aan deze tocht. Neem iets lekkers mee, iets waar je goed in bent of iets bij de supermarkt vandaan.               

Je kunt dit ’s morgens koud zetten op het Clubschip. Geef je op voor 10 juli. Hoe meer bootjes, des te meer mensen kunnen er mee. En…. vol is vol.         Voor vragen bel je Margreet op 06-47836323.

Aanmelden via deze link https://datumprikker.nl/pkx9kwwq38yiuh2g

Hartelijke groet, Ria, Wanda, Margreet en Astrid
Voor verdere toekomst kijk op de website en houd de facebookpagina van WVM in de gaten.