Na mijn tocht in 2021 ben ik weer op weg naar het zuiden. Deze keer wil ik naar de Balearen zeilen. Maar eerst was er nogal wat werk te doen aan Zingaro. Ik had last van een lekkende schroefaskoker en daarom moest Zingaro de kant op. Ik ben naar Varadoiro do Xufre in de Ria de Arousa gegaan. Prima werf en die hebben mijn oude schroefaskoker opnieuw ingelamineerd. Keurig gedaan, maar dat was toch nog niet alles.

Na het verwijderen van de oude antifouling bleek dat Zingaro echt ernstig last had van osmose, dus dat moest echt worden behandeld. Bij deze werf zandstralen ze de romp en wassen en spoelen vaak totdat het laminaat weer helemaal schoon en droog is. Ze zeiden wel dat ik blij moest zijn dat mijn schip in Engeland was gebouwd, met een dunnere romp waren er echt gaten in gekomen.

Na het verwijderen van het laminaat, is het onderwaterschip weer opgebouwd met gelshield, en staat het weer keurig in de antifouling.

Inmiddels ben ik weer op weg, nu in Portugal. Via de Ria de Vigo, naar Viana do Castello en ik lig nu in Povoa de Vazim.
Nog wel onderweg in een lobsterpot blijven hangen. Was best een gedoe om met 2 meter swell onder de boot te duiken en de boel los te snijden. Ik had een passerend jacht gevraagd om assistentie, maar die weigerden en voeren gewoon door, stelletje hufters !

Ondanks alle paniekverhalen over het niet accepteren van het ICP als registratie tot nu toe geen problemen gehad. Ik heb natuurlijk ook een zendlicentie, dus is mijn schip geregistreerd bij de Nederlandse overheid, en heb ik ook een uniek nummer namelijk mijn callsign.

Binnenkort vaar ik weer verder en bericht ik weer regelmatig over mijn avontuur !