Het vaarseizoen gaat weer beginnen!
Dus: de laatste klussen afmaken; poetsdoeken opbergen en te water!
Want dan ben je zeker op tijd voor onze evenementen!

We gaan er met elkaar weer een sportief en gezellig vaarseizoen van maken. Heb je nog niet eerder meegedaan aan onze gezellige WVM evenementen? Begin het seizoen dan eens goed door je nu in te schrijven voor een of beide evenementen die wij organiseren in de 1ste deel van het vaarseizoen!

We starten met de Hemelvaart tocht. Een meerdaags evenement van 9 tot en mei 12 mei.

Op donderdag 9 mei varen we na het palaver (uiteraard met koffie en koek) naar Enkhuizen alwaar ’s middags na aankomst de beroemde steigerborrel en ‘s avonds voor wie dat wil gezamenlijk diner.

Op vrijdag 10 mei gaan we de Spannendste Tijdreis beleven! Per boot (maar dus niet je eigen boot) varen we naar Medemblik. Vervolgens gaan we –na een bezoek aan het bakkerijmuseum- in historische rijtuigen getrokken door een echte stoomlocomotief langs historische stations over de lokaalspoorweg naar Hoorn. Op Tramstation Hoorn horen we alles over de stoomtram in Nederland. Na afloop met de “gewone”trein terug naar de haven in Enkhuizen.

Op zaterdag 11 mei varen we met elkaar (nu weer met de eigen boten 😊) richting het pittoreske Stavoren alwaar het Vrouwtje ons natuurlijk al opwacht.

Op zondag 12 mei terug naar Monnickendam alwaar we op het clubschip nog even gezellig napraten en borrelen.

Pinkster tocht; een 3 daags evenement op 18, 19 en 20 mei

Op zaterdag 18 mei koersen we naar Durgerdam. Ook daar de steigerborrel en gezamenlijk diner of BBQ

Op zondag 19 mei fietsen of wandelen we naar de Schellingwouderkerk. Vandaar start een schitterende wandeltocht (route inbegrepen) door de tuinen en het volkstuinpark Kweeklust van Schellingwoude en eindigt bij WSV Zuiderzee.

In de namiddag terug naar de boten en dan varen we naar IJburg alwaar we bij een prima restaurantje van een gezellige de maaltijd gaan genieten.

Op maandag 20 mei -2e pinkerdag- terug richting Monnickendam; een mooie tocht waar we iets extra’s zullen toevoegen zodat ook de hersens actief blijven tijdens het varen.

Inschrijven kan voor beide tochten middels het sturen van een e-mail naar

evenementen@wvmonnickendam.nl

ovv:

naam en bootnaam,aantal opvarenden en mobiele telefoonnummer

Doe dit zo spoedig mogelijk zodat we weten wat voor reserveringen we moeten maken bij havens, restaurants, boot, museum etc

Doe je een keer mee? Wij vinden het leuk je te verwelkomen op (een van )onze tochten!

Hartelijke groet van de evenementencommissie: Margreet, Ria, Wanda en Astrid