Afgelopen vrijdag 19 april was het druk op het clubschip. Als instructeurs hadden wij alle nieuwe en 2e jaars zeilers met hun ouders uitgenodigd voor een kennismaking. Naast een introductie en voorstelronde is er met de zeilers direct geoefend. Een Optimist stond midden in het clubschip op twee tafels. De zeilers gaan een voor een in de boot zitten en wij leren ze alvast de juiste positie. Uiteraard onder aanmoediging van de rest van de groep.

Zaterdag 20 april hebben we de veiligheisdtraining met twee Optimisten in het zwembad gehouden. Dit altijd weer een spektakel om twee volledig opgetuigde boten in het bad te zien dobberen. Wel leren hoe je na het omslaan de boot rechtop kan krijgen en hoe je weer aan boord komt. Uiteraard testen wij de zwemvesten en doen nog een aantal andere oefeningen.

Zondag de 21e was het de beurt aan de oudere zeilers. Voor deze middelbare school jongens en meiden is de aanpak relaxter. Starten doen we om 13:00 zodat iedereen uitgeslapen en fris is. Na de thee met koek hebben wij de boten uit de winterslaap gehaald en opgetuigd.

Vrijdag 26 en zondag 27 gaan we varen. Daarna een korte break in de meivakantie. Daarna hopen wij dat de zon zich vaker laat zien en met een gunstige wind en temperatuur het weer een mooi seizoen mag worden.

Groeten van het instructeurs team.