Wat een vreemd jaar is dit toch. Maar op 12 en 13 september begon het kortste wedstrijdseizoen in de geschiedenis van de vereniging dan echt ! Op zaterdag voeren we 3 korte baan wedstrijden en op zondag een lange baan. Op beide dagen was er in ieder geval geen gebrek aan wind, zaterdag wat vlagerig zodat sommige schepen wat moeite hadden om niet uit het roer te lopen.
De wedstrijdcommissie en haar geweldige helpers hadden voor Volendam een leuke up en down baan gelegd.
Wij, Frank Paul en Kees, voeren voor het eerst een wedstrijd met de draak Dragonera, zeker met deze wind en golfslag een behoorlijke kluif en natuurlijk ook erg nat. Bij de eerste start werden we boven de startboei gedrukt, zodat we een herstart moesten maken, blijkbaar hadden wij (of anderen) de regels toch niet helemaal goed begrepen,… Het zetten van de spi ging erg goed, maar bij het strijken verspeelden we de nodige meters, er bleef ergens iets haken, en dat is bij deze draak niet verwonderlijk met het aantal trimlijntjes en elastieken.
Bij de tweede wedstrijd kozen we een andere positie bij de startlijn, een paar schepen verwarden het 1 minuut sein voor het startsein, dan worden immers de vlaggen gestreken, en daardoor was het wat rustiger bij de start. Ook bij deze wedstrijd hadden we moeite de spi goed te strijken, maar het ging al een stukkie beter. De beste wedstrijd van de dag was voor ons de laatste, hier maakten we de minste fouten. Kortom best tevreden met 5,5,4.
Terug gezeild naar de haven, en gelukkig was het heerlijk weer en konden we wat droogs aantrekken.
Snel naar het clubschip dat door de barcommissie en onderhoudscommissie geheel coronaproof was ingericht, waarvoor dank !
In de keuken van het clubschip stond Britt, dochter van ondergetekende en in het eerste jaar van haar cateringbedrijf, de avondmaaltijd te bereiden. Op het menu stond een wortel/gembersoep, gadogado, een koude indische salade met kleefrijst en zelfgemaakte pindasaus, saté ajam, bijgerechten als gebakken uitjes, kokos met pinda’s, kroepoek, sambal en in zuur ingelegde komkommer, en als nagerecht een tropische fruitsalade. Een een ander viel zeker in de smaak bij de deelnemers, Britt had de porties wat ruim bemeten zodat er voor de liefhebbers op zondag nog genoeg te smullen viel.

Op Zondag stond de lange baan wedstrijd op het programma, het bleek een van de reguliere banen te zijn, opvallend was wel dat er aan het begin veel voordewindse en ruime windse rakken in zaten, en natuurlijk een lang kruisrak terug vanaf de sport H naar de Reiger.
Op Dragonera hadden we ons voorgenomen om deze wedstrijd van minder fouten te maken, en dat is inderdaad ook bijna, door een zandloper in de spi bij de start, ook gelukt.
We besloten deze keer de spi niet op het allerlaatse moment te strijken maar iets vroeger, en dat scheelde aanmerkelijk.
Uiteindelijk werden we 2e, op maar 10 seconden van de Offcourse.

Achterafgezien kijk je een koe in zijn  kont, maar het interessante gesprek met Herman in zijn vuile wind op het voordewindse rak over draken, van hout, van polyester, als mythisch vuurspuwend dier dat door St Joris en Siegfried werd verslagen en als bijnaam voor een wat dominante vrouwspersoon, en andere interessante gespreksonderwerpen, zou ons best eens de eerste plaats kunnen hebben gekost.
Natuurlijk waren wij uiteindelijk erg tevreden met een 3de plaats overall.

Ook de nazit na de prijsuitreiking was weer bijzonder gezellig.
Op maandag hebben we weer met veel leden de handen uit de mouwen gestoken en het terras en clubschip weer op orde gekregen, waarvoor dank !

Heel erg veel waardering en dank aan alle leden die hebben geholpen om van dit weekend een groot succes te maken. Uiteindelijk draait het bij onze vereniging om het samen dingen doen, en daar zijn we blijkbaar erg goed in.

Hier kan je de geweldige foto’s van Charles Boll downloaden

https://we.tl/t-ielTjVcGWF

Kees de Voogd

Wil je contact met Britt voor een catering opdracht ?
LADY ANATOMIC
+(31)653664369
brittdevoogd@hotmail.com

 

Einduitslag Wedstrijd Weekend 2020

Race 1 Race 2 Race 3 Race 4